maanantai 20. toukokuuta 2013

Millä korvata Googlen RSS-lukija?

Googlen legendaarinen RSS-lukija Google Reader lopettaa toimintansa 1.6.2013 joten nyt on korkea aika tutustua muihin vastaaviin palveluihin ja yrittää löytää niistä paras, tai ainakin itselle mieluisin.

Googlettamalla löytyy valtavasti vaihtoehtoja. Ensin iskee pieni hämmennys kun itsellä ei ole hajuakaan mistä aloittaa tai mitä lähteä kokeilemaan. Ilmeisesti myös käyttöjärjestelmällä on väliä, eli kaikki lukijat eivät sovellu esimerkiksi Macin käyttäjille. Itse olen sekakäyttäjä (hehe) joten olisi mahtavaa löytää sellainen lukija joka soveltuu sekä Windowsille että MacOS-järjestelmille.
 

Muutama vaihtoehto


Löysin Marcela De Vivon blogista maaliskuussa kirjoitetun, varsin käyttökelpoisen ja mielenkiintoisen postauksen siitä, millä korvata Googlen lukija tulevaisuudessa. Kirjoittaja on selkeästi aktiivinen RSS-lukijan käyttäjä. Hän on tutkinut eri vaihtoehtoja ja antaa mielestään kuusi parasta vaihtoehtoa Googlen poistuvalle lukijalle. Esittelyjen perusteella päätin valita niistä Bloglinesin. Pääsyynä tähän on sen synkronoitavuus Google Readerin kanssa. Kirjoittaja hehkuttaa myös sen muita ominaisuuksia ja lisäksi sen ulkoasu miellyttää silmääni.

Pakko silti mainita tässä, että eniten minua olisi kiinnostanut Diggin lukija mutta ymmärsin, että se lanseerataan vasta samaan aikaan kun Reader lopettaa, eli tähän on vielä muutama viikko aikaa. Noh, katsotaan kuinka Bloglines lähtee toimimaan ja vaihdetaan, jos on tarpeen. 
 

Toimivuus

 
Myönnettäköön, että kirjoitin tämän postauksen hieman kiireessä enkä ehtinyt ennen kirjoittamista kokeilla yllä mainittujen lukijoiden toimivuutta. Nyt kokeilin. Ei toimi. Tai Bloglines toimii Windowsilla mutta ei Macilla. Enkä muutenkaan pitänyt Bloglinesin toiminnoista. Tutkin asiaa lisää tänään ja palaan toimivammilla ratkaisuilla seuraavassa postauksessani.

Aloin seuraamaan seuraavia sosiaalisen median blogia. Ja yhtä Macin käyttäjille suunnattua blogia.
http://socialmouths.com/blog/
http://www.searchenginejournal.com/
http://www.jeffbullas.com/
http://www.chriswrites.com/
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti